top of page

Grupo My Site 7

Público·53 miembros

Myslíte, že by ženy měly otevřeněji mluvit o tématech, o kterých se pořád trochu mlčí? Nemyslím jen nějaká velká společenská témata, ale i věci z běžného života, třeba problémy v práci, psychickou nepohodu, vztahy, mateřství nebo zdravotní potíže. Přijde mi, že když se o něčem nemluví, člověk pak snadno získá pocit, že je jediný, komu se to děje. Sama jsem několikrát zjistila, že stačil obyčejný rozhovor s kamarádkou a najednou mi něco připadalo mnohem normálnější.

4 vistas

Za mě určitě ano, ale asi záleží na tom, jakým způsobem se o těch věcech mluví. Někdy mám pocit, že se z citlivých témat na internetu rychle stane hádka nebo soutěž o to, kdo má horší zkušenost, a to pak člověka spíš odradí. Přitom normální sdílení zkušeností může být opravdu užitečné. Třeba u mateřství se podle mě pořád málo říká, že realita nemusí vůbec odpovídat představám před narozením dítěte. Podobně v práci není vždy jednoduché přiznat, že člověk nezvládá tempo nebo že se necítí dobře v kolektivu. Mně osobně pomáhá číst rozhovory, kde lidé mluví bez přikrášlování a přiznají i věci, které se jim nepovedly. Některé takové příběhy a rozhovory jsem našla i na https://vzakulisicz.com/, kde se objevují různá témata spojená se životem žen. Neberu to jako návod, jak něco dělat, spíš jako možnost podívat se na zkušenost někoho jiného a třeba si díky tomu uvědomit, že podobné věci řeší i další lidé.

bottom of page